Utopis PIM & Bestek kent verschillende add-ons die het leven van jouw opdrachtgevers makkelijker maken. Maar ook je eigen collega’s zullen dankbaar gebruik maken van de voordelen van Utopis.

Efficiënt beheren en betere sales

Hou jij van blije opdrachtgevers, ontwerpers, klanten en collega’s?

  • Je eigen productdata makkelijk beheren en vaker in bestek.
  • Het enige PIM dat helemaal voor de bouw is gemaakt.
  • Vanuit één bron al je informatie verspreiden.
  • Koppelbaar aan je eigen ERP of andere software.
  • Eenvoudig beheren, minder fouten maken en dus kosten besparen.

Meer weten over de unieke tools die Utopis biedt? Plan dan een demo in.

Schaalbaar en zelf beheren

Je kunt Utopis PIM inzetten zoals je zelf wilt: van bestektool tot het middelpunt van al je productdata. Daarom is “UP” schaalbaar en dus zelf in te richten. Maak je eigen properties, assets en velden aan. Wij helpen je met templates en dataselectoren of wil je dat ook zelf doen? Het komt aan bod tijdens een kick-off of workshop.

Software as a service

Utopis is een SaaS. Handig, want wij zorgen voor de infrastructuur en back-ups. Inloggen kan gewoon vanuit je eigen browser. In de output zijn we  onzichtbaar als je dat wilt: documenten en tools worden gepresenteerd in je eigen look-and-feel en via je eigen domeinnaam.

Digital asset- en filemanagement

Utopis PIM beschikt over digital file- en assetmanagement (DAM). Hiermee koppel je teksten en bestanden aan een product, artikel of systeem. Drag and drop uploaden, gezipt downloaden en aanroepbaar per entiteit of vanuit de WebAPI.

Digitaal uitwisselen met ETIM & DICO

Met de ETIM-validator en DICO-export van Utopis weten jouw klanten sneller wat de eigenschappen van jouw producten zijn. Utopis helpt je te classificeren en verspreidt je data vervolgens richting datapools, handelshuizen en andere software.

Projectbestekken maken met SpexTuner

Heb je al een bestekservice? Dan merk je misschien dat je voor een specifiek project kleine aanpassingen zou willen doen. Bijvoorbeeld omdat je een speciale oplossing gaat aanbieden. Dat kan met Utopis SpexTuner.

Een flipbook, maar dan altijd actueel

Er zijn veel tools waarmee je folders of documenten kunt presenteren. Met bladerfunctie, lees-meer-buttons en video. Kan Utopis PageFlip allemaal, maar dan in combinatie met “on-the-fly” productdata. Heb je aanpassingen gedaan? Dan update je je documentatie met een druk op de knop.

DoP’s maken en archiveren

Documentatie en CE-prestatieverklaringen maken kan Utopis als de beste. Dankzij de archieffunctie bewaar je oude versies voor toekomstig gebruik.

Rekentools: adviseren en vergelijken

Laat opdrachtgevers calculeren met jouw oplossing. Of het nou een isolatiewaarde, waterdoorlatendheid of verbruikscalculator is. Rekentools van Utopis putten hun data uit de centrale database en zijn dus actueel en snel.

Uitwisselen met je website of andere databases

Dankzij de ingebouwde EDI deelt Utopis jouw productdata met andere software. Koppel bijvoorbeeld je website of ERP-pakket. Ook jouw reclamebureau of software begrijpt de Utopis WebAPI.

Slimme add-ons.

Met de slimme tools van Utopis bespaar je tijd, maak je minder fouten en informeer je jouw klant optimaal.

Jouw productdata beter gevonden.

Portfolio.

Wil jij ook vaker in bestek staan? Of minder fouten in je productdata? We laten je zien wat Utopis voor jou doet.