Door met organisaties samen te werken die, net als wij, de bouwsector door en door kennen, dragen we bij aan samenwerking en digitalisering.

Al vanaf onze oprichting zijn we betrokken bij verschillende organisaties in de bouw en IT. Versnelling en digitalisering van de bouw vraagt om samenwerking. Daarom zoeken we partners die ons aanvullen heel bewust op.

Stichting Ketenstandaard

Stichting Ketenstandaard onderhoudt verschillende standaarden voor de bouw en techniek. Voor Utopis Bestek zijn STABU2 en NL/SfB belangrijk, voor het classificeren en verspreiden van productdata maken onze opdrachtgevers gebruik van ETIM en DICO. Onze roots liggen bij de ontwikkeling van STABU en dus zijn de contacten tussen beide organisaties warm te noemen.

Stichting CROW

Veel opdrachtgevers van ZeeBoer hebben een RAW-bestekservice. RAW wordt onderhouden door het in Ede gevestigde CROW, het kennisinstituut voor de grond-, weg- en waterbouw.

Providers

Samen met BIT en CSN Groep zorgen we dat Utopis up and running blijft. Het datacenter van BIT is CO2-neutraal en behoort tot de toplevel providers.

Samen zorgen BIT en CSN groep dat hun diensten ISO-gecertificeerd zijn qua datakwaliteit en veiligheid.

Bouwspex

Samen met Ketenstandaard en Stichting KOMO onderhoudt ZeeBoer het zoekportaal Bouwspex.nl. Het online portal, voorheen bekend als Bestekservices.nl, is succesvol in de verspreiding van specificaties voor de bouw. De index bevat verwijzingen naar productspecificaties, systeemoplossingen, bestekteksten en certificaten van vrijwel alle toeleveranciers in de bouw.

Brancheorganisaties

ZeeBoer is aangesloten bij de BNB, de Beroepsvereniging voor Nederlandse Bouwspecificatiedeskundigen en bij Vereniging FBS, een belangenclub voor fabrikanten van bouwmaterialen. Beide verenigingen hebben we helpen oprichten en we zijn nog steeds nauw betrokken.

Schrijf je in voor één van onze kennissessies.

Peter Veldhuizen

Directeur
peter.veldhuizen@zeeboer.nl

Antoon Siebert

Partner / projectleider
antoon.siebert@zeeboer.nl

Maarten Hopman

Projectleider
maarten.hopman@zeeboer.nl

Marloes Timmer

Accountmanager
marloes.timmer@zeeboer.nl

Jeroen Houdé

Frontend developer
jeroen.houde@zeeboer.nl

Bernd Kurtze

Backend developer
bernd.kurtze@zeeboer.nl

Zsolt Kiss

Backend developer
zsolt.kiss@zeeboer.nl

Mariska van ’t Veer

Administratie
mariska.vantveer@zeeboer.nl

Is ZeeBoer jouw volgende carrièrestap? Plan een afspraak om een (digitale) kop koffie te drinken.

We kunnen goed meedenken omdat we bouwkundigen in dienst hebben.

Peter Veldhuizen

Peter is sinds 2017 eigenaar van ZeeBoer. Hoe hij bij ZeeBoer verzeild raakte lees je hieronder.

“Tot 2014 werkte ik voor één van onze klanten. Hier was ik verantwoordelijk voor het beheer van productinformatie en de website. ZeeBoer zat toen ik begon nog in Ede en verzorgde toen alleen de bestekteksten. Op het moment dat we toe waren aan een nieuwe website, medio 2005-2006, werd Utopis geïntroduceerd. Eén van mijn eerste wapenfeiten was het invoeren van alle productinformatie in Utopis. Super was dat: alle productinformatie in één database.”

Peter heeft een achtergrond in data- en informatiesystemen: “Na de hotelschool ben ik in Utrecht bedrijfskader gaan studeren waar ik als studievariant koos voor informatiesystemen. Dat maakt dat ik al vroeg websites ontwikkelde en databases inrichtte voor efficiënter gebruik van productinformatie.”

Ook bij de ontwikkeling van Utopis PIM was Peter, namens de klant, betrokken. Samen met Reindert de Boer, Maarten Hopman en Jeroen Jongebloed werkte hij verschillende ideeën uit. Ideeën die maken dat Utopis software is geworden die voor en door de bouwfabrikant is ontwikkeld.

“In 2014 vroeg Reindert de Boer waarom ik nog niet bij ZeeBoer werkte en maakte ik de overstap. Hier heb ik nooit spijt van gehad. Het leukste van ZeeBoer is dat we goed met fabrikanten mee kunnen denken omdat we bouwkundigen in dienst hebben”, aldus Peter.

Toen Reindert en Margreet in 2016 aangaven te willen stoppen heb ik dus besloten het bedrijf over te nemen. Sinds 2018 is collega Antoon Siebert mede-eigenaar. “Ook hier ben ik nog steeds erg blij mee.”