Door met organisaties samen te werken die, net als wij, de bouwsector door en door kennen, dragen we bij aan samenwerking en digitalisering.

Al vanaf onze oprichting zijn we betrokken bij verschillende organisaties in de bouw en IT. Versnelling en digitalisering van de bouw vraagt om samenwerking. Daarom zoeken we partners die ons aanvullen heel bewust op.

Stichting Ketenstandaard

Stichting Ketenstandaard onderhoudt verschillende standaarden voor de bouw en techniek. Voor Utopis Bestek zijn STABU2 en NL/SfB belangrijk, voor het classificeren en verspreiden van productdata maken onze opdrachtgevers gebruik van ETIM en DICO. Onze roots liggen bij de ontwikkeling van STABU en dus zijn de contacten tussen beide organisaties warm te noemen.

Stichting CROW

Veel opdrachtgevers van ZeeBoer hebben een RAW-bestekservice. RAW wordt onderhouden door het in Ede gevestigde CROW, het kennisinstituut voor de grond-, weg- en waterbouw.

Providers

Samen met Bit en CSN Groep zorgen we dat Utopis up and running blijft. Het datacenter van Bit is CO2-neutraal en behoort tot de toplevel providers.

Samen zorgen Bit en CSN groep dat hun diensten ISO-gecertificeerd zijn qua datakwaliteit en veiligheid.

Bouwspex

Samen met Ketenstandaard en Stichting KOMO onderhoudt ZeeBoer het zoekportaal Bouwspex.nl. Het online portal, voorheen bekend als Bestekservices.nl, is succesvol in de verspreiding van specificaties voor de bouw. De index bevat verwijzingen naar productspecificaties, systeemoplossingen, bestekteksten en certificaten van vrijwel alle toeleveranciers in de bouw.

Brancheorganisaties

ZeeBoer is aangesloten bij de BNB, de Beroepsvereniging voor Nederlandse Bouwspecificatiedeskundigen en bij Vereniging FBS, een belangenclub voor fabrikanten van bouwmaterialen. Beide verenigingen hebben we helpen oprichten en we zijn nog steeds nauw betrokken.

Kennismaken? Maak direct een afspraak via onze online tool.

Peter Veldhuizen

Directeur
peter.veldhuizen@zeeboer.nl

Antoon Siebert

Partner / projectleider
antoon.siebert@zeeboer.nl

Maarten Hopman

Projectleider
maarten.hopman@zeeboer.nl

Marloes Timmer

Accountmanager
marloes.timmer@zeeboer.nl

Jeroen Houdé

Frontend developer
jeroen.houde@zeeboer.nl

Bernd Kurtze

Backend developer
bernd.kurtze@zeeboer.nl

Zsolt Kiss

Backend developer
zsolt.kiss@zeeboer.nl

Mariska van ’t Veer

Administratie
mariska.vantveer@zeeboer.nl

Is ZeeBoer jouw volgende carrièrestap? Plan een afspraak om een (digitale) kop koffie te drinken.

Ik krijg als specialist veel vertrouwen dat ik bezig ben met de juiste dingen..

Bernd Kurtze

Bernd is bij ZeeBoer werkzaam als backend developer. Benieuwd hoe hij dit ervaart? Dat lees je hieronder.

“Toen ik hier startte in 2014 had ik mijn studie in Duitsland afgerond. Op het gebied van software had ik nog aardig wat te leren. Het eerste half jaar heb ik hier dan ook flink in geïnvesteerd en heb ik het werk mijzelf eigen gemaakt en mij in C# gespecialiseerd. De uitdaging in het werk is om ervoor te zorgen dat de systemen werken, zodat mijn collega’s verder kunnen bouwen.

Het fijne aan het werken bij ZeeBoer is dat we werken in een klein team. Het is meteen zichtbaar wat je doet en bijdraagt en krijgt daar ook waardering voor. Ik krijg als specialist veel vertrouwen dat ik bezig ben met de juiste dingen, dit vind ik erg prettig. De werkzaamheden zijn heel afwisselend. De ene keer maak ik een kleine aanpassing van het systeem op basis van de wens van een klant. Maar ik denk ook na over welke oplossingen we het beste kunnen toepassen. De beslissingen die ik maak moeten ook de lange termijn goed werken. Door toenemende automatisering moeten de bedrijfsprocessen permanent ondersteunt worden en waar mogelijk geoptimaliseerd. Om ZeeBoer in zijn geheel nog efficiënter te maken. Om zo nu, maar ook in de toekomst onze klanten optimaal te kunnen helpen.

Ik werk veel samen met de twee projectleiders. Zo kijken we bijvoorbeeld samen naar wat een realistische inschatting is voor een opdracht van een klant. Waar ik tegen aanloop bespreek ik met mijn collega’s, maar schakel ook mijn netwerk in. Door knelpunten met elkaar te delen en te zoeken naar verschillende oplossingen bouwen we samen aan de toekomst van ZeeBoer.
Soms vind ik het lastig dat er weinig collega’s zijn om vakinhoudelijk mee te sparren. Daarom vind ik het prettig dat we gaan uitbreiden. Ik deel graag mijn kennis en zeg altijd: twee weten meer dan één.
Het meest trots ben ik erop dat ik ons productinformatiemanagementsysteem (PIM) Utopis® tot een bruikbaar systeem heb kunnen maken. Utopis® Platform is tegenwoordig ontzettend veel sneller en stabieler geworden. Ook zijn de functionaliteiten enorm uitgebreid.”