Wij zijn de makers van Utopis, het productinformatiemanagementsysteem (PIM) speciaal voor de bouwleverancier.

De bouw denkt in systemen, niet in losse producten. Daar sluit Utopis naadloos op aan. Met Utopis breng je niet alleen je assortiment in kaart, maar leg je de verbinding tussen losse artikelen en mensen. Daarmee vormt Utopis een link tussen marketing en bouwkennis.

Wij worden er enthousiast van om structuur aan te brengen in het assortiment van bouwleveranciers. Door vanuit één bron te beheren maak je minder fouten, bespaar je kosten en verkoop je meer.

Ons team kent een perfecte combinatie van bouw-, marketing- en datakennis. Wij nemen de tijd om ons te verdiepen in onze klant en zijn assortiment.

Een demo? We laten je zien hoe je met Utopis productdata beheert en hoe jouw opdrachtgever sneller tot een goede oplossing komt met jouw assortiment.

Systeemdenken en specificeren zit in ons bloed. We zijn sinds 1984 marktleider op gebied van bestekservices. Onze oprichters Reindert de Boer en Ok van Megchelen stonden destijds aan de basis van de STABU-systematiek. Hierbij realiseerden ze zich dat de fabrikant een belangrijke kennispartner is in het bouwproces. Zo ontstond de bestekservice, de succesvolle adviestool, die rond de eeuwwisseling werd omgevormd tot Utopis: het eerste PIM speciaal voor de bouw.

We hebben passie voor het vak. Heb jij dat ook? Neem een kijkje op zeeboer.nl/werken-bij-zeeboer en wie weet is ZeeBoer jouw volgende werkgever!

Wil jij ook vaker in bestek staan? Of minder fouten in je productdata? We laten je zien wat Utopis voor jou doet.

Peter Veldhuizen

Directeur
peter.veldhuizen@zeeboer.nl

Antoon Siebert

Partner / projectleider
antoon.siebert@zeeboer.nl

Maarten Hopman

Projectleider
maarten.hopman@zeeboer.nl

Jeroen Houdé

Frontend developer
jeroen.houde@zeeboer.nl

Bernd Kurtze

Backend developer
bernd.kurtze@zeeboer.nl

Zsolt Kiss

Backend developer
zsolt.kiss@zeeboer.nl

Mariska van ’t Veer

Administratie
mariska.vantveer@zeeboer.nl

Is ZeeBoer jouw volgende carrièrestap? Plan een afspraak om een (digitale) kop koffie te drinken.

We kunnen goed meedenken omdat we bouwkundigen in dienst hebben.

Peter Veldhuizen

Peter is sinds 2017 eigenaar van ZeeBoer. Hoe hij bij ZeeBoer verzeild raakte lees je hieronder.

“Tot 2014 werkte ik voor één van onze klanten. Hier was ik verantwoordelijk voor het beheer van productinformatie en de website. ZeeBoer zat toen ik begon nog in Ede en verzorgde toen alleen de bestekteksten. Op het moment dat we toe waren aan een nieuwe website, medio 2005-2006, werd Utopis geïntroduceerd. Eén van mijn eerste wapenfeiten was het invoeren van alle productinformatie in Utopis. Super was dat: alle productinformatie in één database.”

Peter heeft een achtergrond in data- en informatiesystemen: “Na de hotelschool ben ik in Utrecht bedrijfskader gaan studeren waar ik als studievariant koos voor informatiesystemen. Dat maakt dat ik al vroeg websites ontwikkelde en databases inrichtte voor efficiënter gebruik van productinformatie.”

Ook bij de ontwikkeling van Utopis PIM was Peter, namens de klant, betrokken. Samen met Reindert de Boer, Maarten Hopman en Jeroen Jongebloed werkte hij verschillende ideeën uit. Ideeën die maken dat Utopis software is geworden die voor en door de bouwfabrikant is ontwikkeld.

“In 2014 vroeg Reindert de Boer waarom ik nog niet bij ZeeBoer werkte en maakte ik de overstap. Hier heb ik nooit spijt van gehad. Het leukste van ZeeBoer is dat we goed met fabrikanten mee kunnen denken omdat we bouwkundigen in dienst hebben”, aldus Peter.

Toen Reindert en Margreet in 2016 aangaven te willen stoppen heb ik dus besloten het bedrijf over te nemen. Sinds 2018 is collega Antoon Siebert mede-eigenaar. “Ook hier ben ik nog steeds erg blij mee.”