Veel mensen denken dat STABU en ZeeBoer concurrenten zijn. Op zich is dat begrijpelijk, omdat Stichting Ketenstandaard, de organisatie die de STABU-standaard beheert, twee focusgebieden heeft.

De core business van Ketenstandaard is de promotie, verbetering en instandhouding van standaarden als STABU2, ETIM en DICO. Net als andere bouwpartners, maakt ZeeBoer gebruik van deze standaarden. Het bestaansrecht van Ketenstandaard en STABU is daarmee wat onsbetreft evident. 

Ketenstandaard adviseert echter ook fabrikanten op gebied van specificeren. Iets wat ze met ZeeBoer en andere commerciële partijen gemeen heeft. Fabrikanten hebben te maken met vele standaarden, die ieder een financiële bijdrage en inspanning vragen. Ook partijen zonder winstoogmerk hebben immers een verdienmodel. Hoewel Ketenstandaard zich dus zowel als hoeder van de STABU-standaard als exploitant ervan gedraagt, denk ZeeBoer dat fabrikanten voldoende keuzes kunnen maken bij het verspreiden van hun productdata.

Als u meer wilt weten over de verschillende belangen, standaarden en partijen in de bouw, dan leggen wij u graag vrijblijvend onze visie uit! Maak snel een afspraak met ons.

Fabrikanten kunnen dankzij Utopis® Platform van ZeeBoer hun DoP of CE-verklaring eenvoudig beheren. Een Declaration of Performance, ook wel DoP of CE-verklaring genoemd, is een verklaring van de fabrikant over de prestaties van een product. De producent moet iets zeggen over de essentiële productkenmerken.

Voor sommige producten zijn weinig of zelf helemaal geen kenmerken vastgelegd door Europa. Voor sommige branches echter, is het bijhouden van een DoP veel werk. Hier veranderen de kenmerken vaak of zijn er gewoon veel zaken die je van een product moet vastleggen. Op dat moment is het interessant om vanuit een centrale database te gaan beheren. Zeker wanneer je al een database met productkenmerken bijhoudt ten behoeve van bestekservices, website of documentatie. Op deze manier wordt het beheren van DoP's eenvoudiger, sneller, goedkoper en foutloos.

De Wet kwaliteitsborging (Wkb) voor het bouwen borgt de relatie tussen projectontwikkelaar, bouwconsument en aannemer. Hiermee wordt de positie van de particuliere en de zakelijke bouwconsument versterkt. Door de toenemende complexiteit in de bouw is herziening van het huidige stelsel van kwaliteitsborging noodzakelijk.

In de wet wordt de aannemer verantwoordelijk voor het eindresultaat dat hij oplevert. Leveranciers van bouwmaterialen zijn als belangrijke kennispartner van het bouwproces nauw betrokken bij een goede oplevering van een bouwproject.

Door uw oplossing, de benodigde materialen en de verwerking daarvan goed te documenteren en te verspreiden, speelt u in op de wet.

Alle productinformatie beheren vanuit één platform.

Efficiënt beheren en delen van productdata.

Alle informatie op één plek beschikbaar.

Jouw productdata beter gevonden.

Inspelen op digitale bouwstandaarden.

Peter Veldhuizen

Directeur
peter.veldhuizen@zeeboer.nl

Antoon Siebert

Partner / projectleider
antoon.siebert@zeeboer.nl

Maarten Hopman

Projectleider
maarten.hopman@zeeboer.nl

Jeroen Houdé

Frontend developer
jeroen.houde@zeeboer.nl

Zsolt Kiss

Backend developer
zsolt.kiss@zeeboer.nl

Mariska van ’t Veer

Administratie
mariska.vantveer@zeeboer.nl

Arnout Nijhuis

Adviseur productinformatie
arnout.nijhuis@zeeboer.nl