DigoGO voor de Gebouwde Omgeving: de verbouwing van Nederland betaalbaar maken. Omdat we in Nederland voor grote bouwuitdagingen staan, heeft de bouwsector vorig jaar een intentieverklaring getekend samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken. Doel: komen tot een digitale samenhang van bouwprojecten. Denk hierbij aan de totale levenscyclus van een gebouw of infraproject.

ZeeBoer helpt fabrikanten bij het maken van keuzes
Wij merken dat veel fabrikanten nadenken over hun rol in Digideal GO. We horen echter ook dat mensen door de bomen het bos niet meer zien. ZeeBoer wil onderwerpen uitlichten waar fabrikanten mee aan de slag kunnen.

  • Uitwisseling van productdata en oplossing
  • De koppeling van uw oplossingen aan BIM
  • Slimmer configuratoren voor de bouw
  • Gebruik en beheer van website, media en socials

Wilt u als fabrikant stap voor stap inspelen op Digideal GO? Neem dan contact met ons op om kennis uit te wisselen.

NL/SfB is de Nederlandse variant van SfB. Ja, SfB is een oude classificatiemethode. De Building Smart Data Dictionarry (BSDD) die in BIM gebruikt wordt is echter gebaseerd op SfB. Daarmee is de classificatie weer helemaal hip. ZeeBoer vertaalt uw oplossingen graag voor een goede aansluiting op BIM.

Zeker. Dat kan. Voor de Nederlandse markt zijn STABU en RAW nog steeds de gangbare besteksformaten. Net als GAEB en C3A dit voor de Duitse en Belgische markt zijn. BIM en vrije aanbestedingsvormen zijn meer en meer in opkomst. Je ziet dus steeds vaker neutrale specificaties of NL/SfB voorbij komen. Door productinformatie generiek op te slaan, kun je eenvoudig schakelen tussen de verschillende behoeften. ZeeBoer volgt de ontwikkelingen op dit gebied op de voet. Zo kunnen wij fabrikanten van bouwproducten goed blijven bedienen.

Veel fabrikanten richten een BIM-bibliotheek in. Het lijkt interessant om van al uw producten een 3D-model aan te bieden. Zitten modelleurs daar echter wel op te wachten? ZeeBoer denkt van niet. Immers, uw product komt pas in het BIM-model te staan als er al geruime tijd een ontwerp is. Worden de bestaande elementen in het model dan door uw BIM-elementje vervangen? Nee.

De oplossing? Bied goede meta-data aan die het BIM-model verrijkt. Daarmee maakt u ontwerpers, modelleurs en ook de aannemer blij.

Meer weten? Neem contact met ZeeBoer. Vrijblijvend uiteraard.

Ziet u door de vele afkortingen en standaarden in het bouwlandschap ook door de bomen het bos niet meer? U bent echt niet de enige leverancier in de bouw. In deze kennisbank informeren wij u over verschillende van deze begrippen. Uiteraard bent u daarnaast van harte welkom voor aanvullende informatie, desgewenst toegespitst op uw eigen organisatie.

Contact met ons

Inspelen op digitale bouwstandaarden.

Jouw productdata beter gevonden.

Alle informatie op één plek beschikbaar.

Efficiënt beheren en delen van productdata.

Alle productinformatie beheren vanuit één platform.

Peter Veldhuizen

Directeur
peter.veldhuizen@zeeboer.nl

Antoon Siebert

Partner / projectleider
antoon.siebert@zeeboer.nl

Maarten Hopman

Projectleider
maarten.hopman@zeeboer.nl

Jeroen Houdé

Frontend developer
jeroen.houde@zeeboer.nl

Zsolt Kiss

Backend developer
zsolt.kiss@zeeboer.nl

Mariska van ’t Veer

Administratie
mariska.vantveer@zeeboer.nl

Arnout Nijhuis

Adviseur productinformatie
arnout.nijhuis@zeeboer.nl