Positieve ontwikkelingen rondom STABU webcatalogus
16
okt
2019
Positieve ontwikkelingen rondom STABU webcatalogus

Positieve ontwikkelingen rondom STABU webcatalogus

De branchevereniging voor bouwspecificatiedeskundigen (BNB) organiseerde afgelopen vrijdag een kennissessie. Ook ZeeBoer was hier als lid vertegenwoordigd. Een interessante bijeenkomst, omdat de laatste ontwikkelingen rondom STABU2 besproken werden. Daarnaast is STABU recent opgegaan in Stichting Ketenstandaard. Ook dit werd toegelicht.

Ontwikkelingen voor bestekschrijvers

Bestekschrijvers gaan werken met een live-catalogus. ZeeBoer blijft STABU-bestekservices van haar klanten gewoon updaten. KUBUS en S-Bestek, twee softwarepakketten voor bestekschrijvers, presenteerden hun ontwikkelingen. Het gebruik van SUF-formaat om een bestek op te slaan wordt afgeraden. SUF (STABU-uitwisselingsformaat) werkt slecht met de webcatalogus. Het gebruik van OSF gaat echter vlekkeloos. In de toekomst gaat ZeeBoer het SUF-formaat dan ook uitzetten binnen haar tools.

Ontwikkelingen voor fabrikanten en leveranciers

Voor fabrikanten zijn er ook interessante ontwikkelingen. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om gratis specificaties te maken. Deze Open FPS’en zijn een kosteloos alternatief voor FPS’en. Bestekservices blijven onder bestekschrijvers echter onverminderd populair door de ondersteuning die de tools bieden. Uiteraard wil ZeeBoer graag uw adviseur blijven. Meer weten? Neem contact met ZeeBoer op voor vrijblijvend advies of kijk eens in onze kennisbank voor achtergrondinformatie.

Onze opdrachtgevers