STABU en RAW zijn contractvormen voor de bouw. STABU en RAW zijn beide een besteksystematiek. STABU is een standaard die speciaal voor de woningenbouw en B&U wordt gebruikt. RAW is een standaard voor de grond-, weg- en waterbouw (GWW). Het vastleggen van afspraken is belangrijk. Ook in een BIM-proces. STABU en RAW worden meer en meer gecombineerd met BIM.

De fabrikant geldt als kennispartner voor de bouw. Het is voor leveranciers interessant om oplossingen uit te werken voor opname in STABU of RAW. ZeeBoer kan hier bij ondersteunen. Wil je meer weten? Vraag onze gratis whitepaper aan.

Bij een isolatiewaarde speelt het systeem een grote rol. De losse onderdelen van een dak of wand zijn van invloed op de berekening. ZeeBoer heeft voor verschillende fabrikanten adviestools gemaakt die een isolatiewaarde berekenen. De verschillende onderdelen zijn gekoppeld aan Utopis® Platform.
Het behoud van kennis of human capital is een hot item. De bouw heeft net als veel andere organisaties te maken met vergrijzing. Daarnaast maken vakmensen vaker een volgende stap in hun carrière. Zet uw oplossingen en producten daarom in een centrale database. Ga vervolgens de algemene vakkennis binnen uw organisatie vastleggen. Zo'n kennisbank wordt dan een soort bedrijfshandboek 2.0. Collega's, dealers, maar ook eindgebruikers kunnen profiteren van de kennis die hierin aanwezig is. ZeeBoer helpt u hier graag bij.
Door gebruik te maken van SEO-geoptimaliseerde productomschrijvingen, gestructureerde data (zoals ETIM) en koppelingen met platforms zoals IB or 2BA. Tools zoals Utopis helpen hiermee.

Productselectoren en adviestools maken jouw productaanbod interactief en toepasbaar voor voorschrijvers zoals architecten, installateurs en bestekschrijvers. Ze helpen de gebruiker om op basis van projectgegevens de juiste producten te selecteren en genereren automatisch bestekteksten, datasheets of berekeningen. Dit verlaagt de drempel om jouw product te kiezen én vergroot de kans dat het in het ontwerp en bestek terechtkomt.

Utopis biedt deze tools op maat, direct gekoppeld aan jouw actuele productdata. Sterker nog, we zijn er marktleider in: we maken al sinds 1987 bestek- en adviestools.

Ja, via het Utopis Platform kun je bij ieder product ook verwerkingsadviezen, montagetips of toepassingsinstructies toevoegen. Deze informatie kan automatisch getoond worden aan de gebruiker zodra hij of zij een specifiek product selecteert in de bestekservice of selector. Zo bied je extra ondersteuning aan voorschrijvers én verwerkers, zonder dat ze hoeven te zoeken. Het helpt fouten voorkomen en verhoogt het vertrouwen in je merk.

Daarnaast speelt deze informatie een steeds grotere rol bij wettelijke verplichtingen: zowel de Wkb (Wet kwaliteitsborging) als het aankomende digitale productpaspoort (DPP) vragen om duidelijke verwerkingseisen en praktijkinformatie. Door dit centraal aan te bieden, werk je efficiënter en voorkom je fouten op de bouwplaats.

Er bestaan verschillende soorten PIM-systemen. Sommige richten zich vooral op e-commerce (zoals het vullen van webshops), andere op productontwikkeling (bijvoorbeeld voor engineering workflows).

Utopis positioneert zich als een Advisory PIM: een productinformatieplatform dat productmanagement combineert met praktische tools voor de verkoop- en marketingafdeling. Met Utopis beheer je je data centraal én gebruik je diezelfde data direct in bestekservices, productselectoren, verwerkingsadviezen en brochures. Daarmee wordt je PIM niet alleen een interne database, maar ook een krachtig verkoopinstrument.

Specification selling is een verkoopstrategie waarbij je producten zó overtuigend en compleet presenteert dat ze worden opgenomen in het bestek van een voorschrijver (zoals een architect of adviseur). Door technisch correcte, actuele en goed vindbare productinformatie aan te leveren – bijvoorbeeld via een bestekservice of PIM-systeem zoals Utopis – vergroot je de kans dat jouw product de standaardkeuze wordt in het bouwproject. Het helpt je concurrenten voor te zijn en vergroot je zichtbaarheid in de vroege fase van het bouwproces.

Jouw productdata beter gevonden.

Alle informatie op één plek beschikbaar.

Inspelen op digitale bouwstandaarden.

Efficiënt beheren en delen van productdata.

Alle productinformatie beheren vanuit één platform.

Peter Veldhuizen

Directeur
peter.veldhuizen@zeeboer.nl

Antoon Siebert

Partner / projectleider
antoon.siebert@zeeboer.nl

Maarten Hopman

Projectleider
maarten.hopman@zeeboer.nl

Jeroen Houdé

Frontend developer
jeroen.houde@zeeboer.nl

Zsolt Kiss

Backend developer
zsolt.kiss@zeeboer.nl

Mariska van ’t Veer

Administratie
mariska.vantveer@zeeboer.nl

Arnout Nijhuis

Adviseur productinformatie
arnout.nijhuis@zeeboer.nl