ZeeBoer ontwikkelde zich sinds 1984 van marktleider in bestekservices naar adviseur in productinformatiemanagement en BIM.

Onze roots liggen in 1984. Onze oprichters Reindert de Boer en Ok van Megchelen stonden destijds aan de basis van de STABU-systematiek. Hierbij realiseerden ze zich dat de fabrikant een belangrijke kennispartner is in het bouwproces. Zo ontstond de bestekservice, de succesvolle adviestool, die rond de eeuwwisseling werd omgevormd tot Utopis: het eerste PIM speciaal voor de bouw.

ZeeBoer werd in 1984 opgericht onder de naam De Boer van Megchelen en richtte zich op gebruik en ontwikkeling van STABU en RAW bestekservices. Na de lancering van de eerste bestekservice voor Rockwool Lapinus, in 1987, ontwikkelde het bedrijf zich tot marktleider op dit gebied.

ZeeBoer volgt de ontwikkelingen op gebied van dataverspreiding op de voet. In 1992 werden nog diskettes verspreid met bestekservices in MS DOS. Deze werden in 1995 al opgevolgd door CD en DVD. De GWW-CD groeide uit tot een begrip in de grond-, weg- en waterbouw. In 2000 werd IPSnet geïntroduceerd als online applicatie voor systeemconfiguratoren.

 

Als betrokken marktpartij stond ZeeBoer aan de wieg van de BNB, een branchevereniging voor specificatiedeskundigen. Ook bij de oprichting van FBS waren we nauw betrokken. FBS behartigt de belangen van fabrikanten bij het verspreiden van systeeminformatie en BIM. Samen met FBS en STABU introduceerde ZeeBoer Bestekservices.nl. Een online index voor bouwspecificaties. In 2019 werden ook KOMO-specificaties toegevoegd en werd de index tot Bouwspex.nl omgedoopt.

 

Onze diensten op gebied van bestek hebben zich als vanzelf uitgebreid richting productinformatie. In 2006 introduceerden we Utopis®. Een online database voor productinformatie. Utopis® classic werd in 2012 opgevolgd door Utopis® Platform. Liefkozend UP genoemd, bedient deze cloudoplossing de fabrikant van 24/7 productinformatie in combinatie met systeem, bestek, BIM, project en vakkennis. UP is het enige productinformatiemanagementsysteem (PIM) dat speciaal voor de bouw ontwikkeld werd.

In 2017 namen Reindert en Margreet de Boer afscheid van ZeeBoer. In het bijzijn van de medewerkers werd deze week de overeenkomst getekend waarmee Peter per 1 juli a.s. de leiding en het eigendom overneemt van het in 1984 opgerichte bedrijfsadviesbureau.

Peter kent ZeeBoer als klant sinds 2006 en was destijds direct getriggerd door het ZeeBoer-product. In 2015 volgde de logische overstap van bouwtoelevering naar de dienstverlener. Sindsdien heeft hij het ZeeBoer-product van de andere kant leren kennen en heeft inmiddels de nodige projecten met succes afgerond.

Antoon Siebert, sinds 2009 werkzaam als projectleider B&U bij ZeeBoer, heeft met ingang van 1 januari 2018 een minderheidsbelang van 20% in het bedrijf genomen. De plannen voor een partnerschap tussen Antoon en Peter werden tijdens het overnameproces gesmeed en vandaag bekrachtigd onder het genot van een glas bubbels.

Ook de betrokkenheid met oud-medewerkers is groot. Onze collega’s vertrokken soms naar organisaties waarmee we samenwerken. Met enige regelmaat schuiven zij bij ons aan voor koffie. Net als onze oprichters Ok van Megchelen en Reindert de Boer.

Heb je ook passie voor het vak? Neem een kijkje op zeeboer.nl/werken-bij-zeeboer en wie weet is ZeeBoer jouw volgende werkgever!

Wil jij ook vaker in bestek staan? Of minder fouten in je productdata? We laten je zien wat Utopis voor jou doet.

Slimme add-ons.

Met de slimme tools van Utopis bespaar je tijd, maak je minder fouten en informeer je jouw klant optimaal.

“Eindelijk: weg met al die losse Excel-bestanden”.

Ons team

Ons team bestaat uit enthousiaste specialisten. De combinatie van bouwkennis, betrokkenheid, marketing en ICT maakt ons doelgericht, flexibel en slagvaardig.

Meer over ons team