04-09-23

Vlak voor de zomer heeft Ketenstandaard een marktpeiling uitgevoerd naar de behoefte van een gestandaardiseerde koppeling tussen STABU en NL-SfB. Hierbij ontvingen ze waardevolle feedback van architectenbureaus, aannemers, bestekschrijvers, overheidsinstanties en bouwkostendeskundigen.

Waar STABU2 ambachten omschrijft, de zgn. werksoortenmethode, is SfB een elementenmethode. Door NL-SfB te gebruiken sluiten bestekschrijvers aan bij het BIM-model. Maar liefst 86,8% van de respondenten zegt gebruik te gaan maken van de gestandaardiseerde koppeling. Dit toont aan dat er een sterke behoefte is aan uniformiteit en efficiëntie in het specificatieproces.

Koppeling tussen STABU2 en NL-SfB beschikbaar

Ketenstandaard heeft de afgelopen periode gewerkt aan de ontwikkeling van deze gestandaardiseerde koppeling en deze is nu beschikbaar voor de implementatiepartners om te integreren in hun software. Dit betekent niet alleen een grote sprong voorwaarts voor de gebruikers van onze standaarden STABU en NL-SfB, maar ook een belangrijke stap richting het koppelen met BIM.

NL-SfB in jouw bestekservice?

ZeeBoer biedt al enkele jaren NL-SfB aan als mogelijke output van een bestekservice naast STABU2 en RAW. De komende periode gaan ZeeBoer en andere softwarepartners van Ketenstandaard verder met de ontsluiting van NL-SfB. Mocht je jouw assortiment willen aanbieden in NL-SfB-specificaties, neem dan even contact op.

Alle productinformatie beheren vanuit één platform.

Peter Veldhuizen

Directeur
peter.veldhuizen@zeeboer.nl

Antoon Siebert

Partner / projectleider
antoon.siebert@zeeboer.nl

Maarten Hopman

Projectleider
maarten.hopman@zeeboer.nl

Jeroen Houdé

Frontend developer
jeroen.houde@zeeboer.nl

Bernd Kurtze

Backend developer
bernd.kurtze@zeeboer.nl

Zsolt Kiss

Backend developer
zsolt.kiss@zeeboer.nl

Mariska van ’t Veer

Administratie
mariska.vantveer@zeeboer.nl

Wil jij ook vaker in bestek staan? Of minder fouten in je productdata? We laten je zien wat Utopis voor jou doet.