Veel mensen denken dat STABU en ZeeBoer concurrenten zijn. Op zich is dat begrijpelijk, omdat Stichting Ketenstandaard, de organisatie die de STABU-standaard beheert, twee focusgebieden heeft.

De core business van Ketenstandaard is de promotie, verbetering en instandhouding van standaarden als STABU2, ETIM en DICO. Net als andere bouwpartners, maakt ZeeBoer gebruik van deze standaarden. Het bestaansrecht van Ketenstandaard en STABU is daarmee wat onsbetreft evident. 

Ketenstandaard adviseert echter ook fabrikanten op gebied van specificeren. Iets wat ze met ZeeBoer en andere commerciële partijen gemeen heeft. Fabrikanten hebben te maken met vele standaarden, die ieder een financiële bijdrage en inspanning vragen. Ook partijen zonder winstoogmerk hebben immers een verdienmodel. Hoewel Ketenstandaard zich dus zowel als hoeder van de STABU-standaard als exploitant ervan gedraagt, denk ZeeBoer dat fabrikanten voldoende keuzes kunnen maken bij het verspreiden van hun productdata.

Als u meer wilt weten over de verschillende belangen, standaarden en partijen in de bouw, dan leggen wij u graag vrijblijvend onze visie uit! Maak snel een afspraak met ons.

Ja, klopt. Antoon en Peter participeren in Voortaan. Samen met andere partners uit de bouwsector. Daarmee brengen we de bouw in de zo gewenste stroomversnelling.

Voortaan kun je als ontwikkelaar snel digitaal buurten en wijken vormgeven vanuit de beschikbare woonconcepten in onze bibliotheken. Inclusief inzicht in de prestaties van je plannen op basis van advies van vertrouwde adviesbureaus.

Voortaan kan iedereen in de keten meedoen met deze digitale transformatie.

Meer informatie vind je op voortaan.nl

Veel fabrikanten richten een BIM-bibliotheek in. Het lijkt interessant om van al uw producten een 3D-model aan te bieden. Zitten modelleurs daar echter wel op te wachten? ZeeBoer denkt van niet. Immers, uw product komt pas in het BIM-model te staan als er al geruime tijd een ontwerp is. Worden de bestaande elementen in het model dan door uw BIM-elementje vervangen? Nee.

De oplossing? Bied goede meta-data aan die het BIM-model verrijkt. Daarmee maakt u ontwerpers, modelleurs en ook de aannemer blij.

Meer weten? Neem contact met ZeeBoer. Vrijblijvend uiteraard.

De Basis ILS is een landelijke standaard voor het uitwisselen van objectinformatie in BIM-projecten.

Als fabrikant betekent dit dat je productdata gestructureerd, eenduidig en in het juiste formaat moet aanleveren, zodat ontwerpers en uitvoerders je producten eenvoudig kunnen gebruiken in hun 3D-modellen. Met Utopis kun je deze data beheren, inclusief classificaties zoals ETIM. Dit verhoogt je kans op opname in BIM-bestanden en maakt je relevanter voor voorschrijvers en ketenpartners.

Jouw productdata beter gevonden.

Inspelen op digitale bouwstandaarden.

Alle informatie op één plek beschikbaar.

Efficiënt beheren en delen van productdata.

Alle productinformatie beheren vanuit één platform.

Peter Veldhuizen

Directeur
peter.veldhuizen@zeeboer.nl

Antoon Siebert

Partner / adviseur B&U
antoon.siebert@zeeboer.nl

Maarten Hopman

Adviseur GWW
maarten.hopman@zeeboer.nl

Jeroen Houdé

Frontend developer
jeroen.houde@zeeboer.nl

Mariska van ’t Veer

Administratie
mariska.vantveer@zeeboer.nl

Arnout Nijhuis

Adviseur productinformatie
arnout.nijhuis@zeeboer.nl

Afdeling development

De makers van Utopis
info@zeeboer.nl

Vacatures

Werken bij ZeeBoer
info@zeeboer.nl