Uw bedrijf op Bouwspex

Via Bouwspex vinden voorschrijvers, bestekschrijvers en bouwcontractdeskundigen de juiste productspecificaties. ZeeBoer, Stichting STABU en Stichting KOMO zorgen samen dat Bouwspex.nl actueel blijft. Met een vermelding op Bouwspex staan uw oplossingen in de etalage. Dat kan door middel van een online keuzeconfigurator, bestekservice of STABU- en KOMO-specificaties. Geïnteresseerd? Mail naar info@bouwspex.nl voor de mogelijkheden.

RAW2020 versie 2022-9

De meeste RAW-bestekservices zijn voorzien van versie 2022-9 van RAW2020. Fabrikanten leveren in de laatste versie aan, zodat u als bestekschrijver niet eerst hoeft te converteren. Dat is niet alleen lastig, maar regelmatig kunnen delen van oude bestekteksten helemaal niet automatisch omgezet worden naar de laatste versie.

Mocht u een bestekservice tegen komen waarin oude informatie; laat het de betreffende fabrikant weten of neem contact met ZeeBoer op.

KOMO-certificaten via Bouwspex.nl

Naast bestekteksten en productspecificaties kan nu ook gezocht worden naar de KOMO-certificaathouders. Bouwspex.nl was onder de naam Bestekservices.nl al de grootste zoekmachine op gebied van specificaties, maar verbreedt zijn scoop dus nu. In de toekomst kunnen ook andere specificaties beschikbaar gesteld worden via Bouwspex.nl. Mocht uw bedrijf nog niet genoemd worden, neem dan contact op met info@bouwspex.nl voor een kosteloze vermelding.

STABU2-bestek? Gebruik OSF!

STABU introduceerde in oktober 2019 een nieuwe webcatalogus. Besteksservices sluiten hierop aan. Wat opvalt is echter dat SUF-bestanden (Stabu Uitwissels Formaat) niet altijd vlekkeloos werken. Bouwspex adviseert daarom altijd ook een OSF-bestand (Onafhankelijk Specificatie Formaat) te downloaden. OSF werkt vlekkeloos. Zie ook openspecificaties.com.