ZeeBoer doet al sinds jaar en dag zaken met BIT en CSN. Onze servers worden door CSN gehost en staan in het datacenter van BIT in Ede (Gld). De wijze waarop uw website of online tool met het internet is gekoppeld is, is sterk afhankelijk van het datacentrum. BIT verstaat deze kunst en werkt voor veel grote partijen in Nederland en de rest van de wereld. Het datacentrum van BIT draait volledig op windenergie en is daarmee CO2-neutraal.
Categorie: Over ZeeBoer
Wat kan ZeeBoer voor mij betekenen?
Benieuwd wat ZeeBoer voor u als fabrikant of leverancier in de bouwsector kan betekenen? ZeeBoer helpt meer dan 100 fabrikanten bij de verspreiding van productinformatie, specificaties, specificatieteksten en BIM-data.
Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we, vrijblijvend uiteraard, de oplossingen die u aanbiedt voor de bouw. Op welke manier verspreidt u nu productinformatie? Weet een voorschrijver, architect, bestekschrijver of BIM-modelleur u te vinden?
ZeeBoer betaalt leveranciers snel
ZeeBoer betaalt haar leveranciers snel. Omdat wij onze facturen op een vast moment in de maand, normaliter aan het einde van de derde week van de maand, betalen, bedraagt de gemiddelde betalingstermijn 15 à 16 dagen.
Zijn STABU en ZeeBoer concurrenten?
Veel mensen denken dat STABU en ZeeBoer concurrenten zijn. Op zich is dat begrijpelijk, omdat Stichting Ketenstandaard, de organisatie die de STABU-standaard beheert, twee focusgebieden heeft.
Naar mening van ZeeBoer vormt de instandhouding van standaarden als STABU2, ETIM en Sales de core business van Ketenstandaard. Net als andere bouwpartners, maakt ZeeBoer gebruik van deze standaarden. Het bestaansrecht van Ketenstandaard en STABU is daarmee wat onsbetreft evident.
Ketenstandaard adviseert echter ook fabrikanten op gebied van specificeren. Iets wat ze met ZeeBoer en andere commerciële partijen gemeen heeft. Fabrikanten hebben te maken met vele standaarden, die ieder een financiële bijdrage en inspanning vragen. Ook partijen zonder winstoogmerk hebben immers een verdienmodel. Hoewel Ketenstandaard zich dus zowel als hoeder van de STABU-standaard als exploitant ervan gedraagt, denk ZeeBoer dat fabrikanten voldoende keuzes kunnen maken bij het verspreiden van hun productdata.
Als u meer wilt weten over de verschillende belangen, standaarden en partijen in de bouw, dan leggen wij u graag vrijblijvend onze visie uit! Maak snel een afspraak met ons.
Wat is de relatie tussen ZeeBoer en Bouwspex?
Bouwspex.nl is een online platform waarop snel bestekteksten en bouwspecificaties van bouwfabrikanten en leveranciers gevonden kunnen worden. ZeeBoer onderhoudt dit platform. Een basisvermelding wordt kosteloos toegevoegd. Voor 2019 heette de website Bestekservices.nl. ZeeBoer onderhoudt Bouwspex op basis van gegevens STABU en KOMO, door haar zelf opgeleverde bestek en BIM-tools, maar ook tools van derden worden toegevoegd. Naar Bouwspex.nl.
Sinds wanneer is ZeeBoer actief?
Sinds 1984. In eerste instantie startten Reindert de Boer en Ok van Megchelen onder de naam “De Boer van Megchelen Bouwinformatiemanagement”. In 1997 werd ZeeBoer de nieuwe bedrijfsnaam. Lees hier meer over ons bedrijf.