Korte bedrijfshistorie

ZeeBoer ontwikkelde zich sinds 1984 van marktleider in bestekservices naar adviseur in productinformatiemanagement en BIM.

ZeeBoer werd in 1984 opgericht onder de naam De Boer van Megchelen en richtte zich op gebruik en ontwikkeling van STABU en RAW bestekservices. Na de lancering van de eerste bestekservice voor Rockwool Lapinus, in 1987, ontwikkelde het bedrijf zich tot marktleider op dit gebied.

ZeeBoer volgt de ontwikkelingen op gebied van dataverspreiding op de voet. In 1992 werden nog diskettes verspreid met bestekservices in MS DOS. Deze werden in 1995 al opgevolgd door CD en DVD. De GWW-CD groeide uit tot een begrip in de grond-, weg- en waterbouw. In 2000 werd IPSnet geïntroduceerd als online applicatie voor systeemconfiguratoren.

Als betrokken marktpartij stond ZeeBoer aan de wieg van de BNB, een branchevereniging voor specificatiedeskundigen. Ook bij de oprichting van FBS waren we nauw betrokken. FBS behartigt de belangen van fabrikanten bij het verspreiden van systeeminformatie en BIM. Samen met FBS en STABU introduceerde ZeeBoer Bestekservices.nl. Een online index voor bouwspecificaties. In 2019 werden ook KOMO-specificaties toegevoegd en werd de index tot Bouwspex.nl omgedoopt.

Onze diensten op gebied van bestek hebben zich als vanzelf uitgebreid richting productinformatie. In 2006 introduceerden we Utopis®. Een online database voor productinformatie. Utopis® classic werd in 2012 opgevolgd door Utopis® Platform. Liefkozend UP genoemd, bedient deze cloudoplossing de fabrikant van 24/7 productinformatie in combinatie met systeem, bestek, BIM, project en vakkennis. UP is het enige productinformatiemanagementsysteem (PIM) dat speciaal voor de bouw ontwikkeld werd.

Ook de betrokkenheid met oud-medewerkers is groot. Onze collega’s vertrokken soms naar organisaties waarmee we samenwerken. Met enige regelmaat schuiven zij bij ons aan voor koffie. Net als onze oprichters Ok van Megchelen en Reindert de Boer. Uiteraard bent u ook van harte welkom.

 

Team ZeeBoer

Team ZeeBoer

Ons team bestaat uit enthousiaste specialisten. De combinatie van bouwkennis, betrokkenheid, marketing en ICT maakt ons doelgericht, flexibel en slagvaardig.

Onze opdrachtgevers