Open Fabrikantspecificaties (FPS) houden op te bestaan
04
apr
2022
Open Fabrikantspecificaties (FPS) houden op te bestaan

Open Fabrikantspecificaties (FPS) houden op te bestaan

De website fps.openspecificaties.nl gaat binnenkort uit de lucht. Via dit portal konden fabrikanten kosteloos productspecificaties toevoegen aan de STABU2-catalogus in Kubus Spexx. Kubus heeft dit besluit genomen omdat de tijd veranderd is en omdat de FPS’en nauwelijks meer gebruikt worden.

De gratis productspecificaties waren in 2015 het antwoord op de verwijdering van FPS’en uit STABU2. Hoewel Ketenstandaard ze al weer geruime tijd verkoopt, maken voorschrijvers er steeds minder gebruik van. FPS’en zijn namelijk lang niet altijd up-to-date en door de lange waslijst kunnen bestekschrijvers moeilijk een keuze kunnen maken.

Voorbeeld van een lijst met FPS’en

Moet ik betaalde FPS’en nemen?

De kosteloze variant komt dus te vervallen, maar fabrikanten kunnen nog steeds een plekje in de catalogus kopen bij Ketenstandaard. Niets moet, maar met een FPS heb je wel een soort “advertentie” in de catalogus. Wanneer de bestekschrijver de FPS-knop aanzet krijgt hij ze in beeld.

Wat is het alternatief?

Met een bestekservice sluit je, naar mening van ZeeBoer, beter aan op de behoefte van de bestekschrijver. Veel FPS’en zijn al jaren oud. De bestekschrijver is volgens ZeeBoer gebaat bij actuele informatie, wil geholpen worden bij het maken van de juiste keuze en wil complete systeemomschrijvingen, geen losse productdata. Meer weten? Of starten met een bestekservice? We geven graag meer uitleg en informatie.

Onze opdrachtgevers